fbpx

Cellulitt behandling

905 60 007

Sørkedalsveien 10A, 2. etg

Majorstua, 0369 Oslo 

Samlokalisert med StudioDay

Erchonia’s Verju lasersystem er en revolusjonerende oppfinnelse i behandlingen av cellulitter.

cellulitt behandling

Cellulitt behandling med grønn laser

532nm bølgelengde er klinisk bevist at styrker det sammenhengende vevet, strammer opp hud og stimulerer produksjonen av kollagen for å redusere synligheten av cellulitter.

Du kan også velge å fjerne fett som er vanskelig å bli kvitt under den samme behandlingen. Det vil ikke tilføre noen ekstra kostnader og den totale behandlingstiden øker med 10 minutter

Det er ikke nødvendig med gjentatte behandlinger for å bevare resultatet. Men vi anbefaler at du gjøre noen livstilsendringer og gir deg tips!

En utprøvd metode for kroppskonturering og cellulittbehandling

Kliniske tester med kun 6 behandlinger over to uker viste forbedringer for 57% med Fase 1 cellulitter. Forskjellen i de ulike fasene er betraktelige.

Nurnberger-Muller skalaen

Nurnberger-Muller skalaen har blitt publisert i mange artikler. Men ikke mange, om noen, har implementert denne skalaen i en nivå (1) blind og kontrollert klinisk test. Grunnen er at det er bare 4 faser/grader av cellulitter. Det å forandre fra èn fase til en annen vil tilsvare en 25% endring basert på doktorens tolkning av cellulittreduksjon. Se eksempelet av skalaen under:

Fase 0

Ingen cellulitter i stående eller liggende posisjon. 

Fase 1

Ingen cellulitter i stående eller liggende posisjoner. Når du klyper huden ser den «appelsinliknende» ut.

Fase 2

Synlig cellulitter, «appelsinskall», når du står, men ikke når du ligger.

Fase 3

Synlig cellulitter, «appelsinskall», når du står og når du ligger.

Velg om du vil fjerne overflødig fett samtidig, uten ekstra kostnader.

Spørsmål og svar vedrørende cellulitt behandling.

NA

Hva er cellulitter?

Appelsinhud (cellulite på engelsk) er fett som har hopet seg opp i en endret hudstruktur. I underhuden skal det alltid finnes et lag fett. Dette fungerer som polstring, isolasjon og opplagsnæring. Fettet ligger innkapslet i små bindevevs-rom mellom overhuden og musklene. I årenes løp vil disse bindevevsveggene bli stivere samt trekke seg litt sammen. Dette er årsaken til de karakteristiske inndragningene vi ser ved appelsinhud. Økt tykkelse på fettavleiringene, i kombinasjon med at tyngdekraften over år tøyer på huden, forklarer hvorfor huden først får denne strukturen i voksen alder.

Huden vår består av tre lag: overhud, lærhud og underhud.

Overhuden er det laget vi ser, altså laget med hudceller. I lærhuden sitter blodårene, nervene, svettekjertlene, talgkjertlene og hårsekkene.

Underhuden består av bindevev og fettvev. Faktisk er underhuden det største fettlageret i kroppen. Her lagres også mye væske.

Det er i underhuden at cellulitter oppstår. Det skjer fordi noen av fettcellene, som holdes på plass av bindevevet, stikker ut og opp i lærhuden. Dette gir den ruglete overflaten som vi kaller cellulitter.

Det finnes 4 ulike grader av cellulitter, og disse kommer oftest på rumpe og lår, men kan også komme på mage, armer og større fettpartier.

 • Grad 1: Kompakt utseende i avgrensede områder. Denne typen synes når vi klemmer huden mellom hendene.
 • Grad 2: Synlig i avgrensede områder. Dårligere sirkulasjon i huden, kalde områder
 • Grad 3: Lett synlig. Huden er mindre elastisk og har nedsatt sirkulasjon
 • Grad 4: Synlig gjennom klær. Ofte smertefullt ved berøring.

Cellulitter rammer stort sett bare kvinner, fordi fettet hos kvinner er genetisk ulikt fettet hos menn. Menn har tykkere hud enn kvinner, og fettcellene i underhuden deres er bundet sammen av bindevev som går på kryss og tvers, mens hos kvinner går bindevevet vertikalt. Det er dette som gir fettcellene mulighet til å bule ut på toppen.

Både slanke og mer frodige kvinner kan få synlige cellulitter, men sterkt overvektige kvinner har vanligvis mer enn slanke kvinner.  Med alderen svekkes kollagenet i overhuden og bindevevet i underhuden blir mindre sterkt, noe som gjør det lettere for fettcellene å bule ut slik at huden blir ruglete, derfor er det vanlig å få mer cellulitter når man blir eldre. I tillegg blir vi oftest mer inaktive når vi blir eldre, og dermed lagres det mer fett i underhuden.

 Utover dette er det helt individuelt hvor mye synlige cellulitter kvinner har. Det avhenger av kroppsfasong (altså hvor fettet lagres på kroppen), hudtykkelse og hvor sterkt bindevevet er.

Hvordan behandle cellulitter?

 • Fysisk aktivitet er ikke nok, men trening kan bidra til at musklene blir faste og huden stram. Fettvev vil forbrennes og kan derfor være et gunstig tiltak for å redusere cellulitter. Styrketrening er det beste da det bygger opp både muskulatur og blodsirkulasjonen i områdene.
 • Sunt kosthold: Unngå mye sukker, usunt fett, alkohol og brus. Et kosthold bestående av mye grønnsaker, naturlig høykvalitets-proteiner og fett, samt moderat med karbohydrater. Ved å redusere karbohydratene vil du også få mindre væske i kroppen da karbohydratene binder vann.
 • Unngå å røyke: Røyk gjør huden mindre elastisk og kan forverre tilstande
 • Lymfedrenasje
 • Grønn Laser
 • Effektiv avgiftning

Hvordan behandle cellulitter?

Fysisk aktivitet er ikke nok, men trening kan bidra til at musklene blir faste og huden stram. Fettvev vil forbrennes og kan derfor være et gunstig tiltak for å redusere cellulitter. Styrketrening er det beste da det bygger opp både muskulatur og blodsirkulasjonen i områdene.

 • Sunt kosthold: Unngå mye sukker, usunt fett, alkohol og brus. Et kosthold bestående av mye grønnsaker, naturlig høykvalitets-proteiner og fett, samt moderat med karbohydrater. Ved å redusere karbohydratene vil du også få mindre væske i kroppen da karbohydratene binder vann.
 • Unngå å røyke: Røyk gjør huden mindre elastisk og kan forverre tilstande
 • Lymfedrenasje
 • Grønn Laser
 • Effektiv avgiftning

Hvilke behandlingsalternativer finnes for cellulitter?

KremerDet finnes en rekke kremer som lover deg en cellulittfri stuss dersom du bruker dem jevnlig. Ikke alle kremer på markedet fungerer optimalt, så vær kritisk når du handler. Husk at en krem aldri kan gjøre jobben alene, og må brukes i tillegg til trening, slanking, kostholdsendring, behandlinger for å gi resultat.  

Kosthold: Kostholdsendring vil kunne hjelpe for å redusere cellulittene. Spesielt når du fokusere på et rent kosthold.

Fysisk aktivitet og trening: Det hjelper i kampen mot cellulitter, så ikke gir opp om du ikke ser forskjellen, og det hjelper når sirkulasjonen sliter mot tett bindevev.

Lymfedrenasje: Drenerer cellulittområdene for avfallsstoffer og fjerner vannansamlinger i kroppen. Lymfedrenasje vil sette i gang lymfe og blodsirkulasjonen, som hjelper til med å fjerne væske og avfallstoffer i fettlommene, slik at de bulende fettlommene dreneres for væske.

Grønn laser: Øker metabolismen i fettcellene, det vil si man krymper fettcellene. Stimulerer og øker kollagen fibre og elastisiteten i bindevevet. Huden styrkes.

Radiofrekvens eller ultralydVi har valgt å ikke tilbyr disse metodene ettersom at forskning viser at man kan forvente problemer i fremtiden. Helsedirektorat har allerede frarådet ultralydbehandling.  I flere utenlandske land er denne type behandling ulovlig. 

Hvilken behandling fungerer best? En kombinasjon av et sunt kosthold, fysisk aktivitet og trening sammen med lymfedrenasje og grønnlaser gir god effekt på cellulitter.

Hvordan fungerer Best Shape sin behandling sammenlignet med andre metoder?

Lymfedrenasje fra Best Shape:

Cellulitter en en opphopning av forstørrede fettceller som legger seg mellom fibrene som forbinder hud og muskler. Denne opphopningen gir huden et ruglete utseende, derav navnet appelsinhud. Når vi går opp og ned i vekt så endrer størrelsen på fettcellene seg, men antallet fettceller forblir det samme. I lokale områder hvor dette skjer vil lymfevæsken i mellom fettcellene hope seg opp på grunn av at sirkulasjonen blir dårligere, og slik kan det dannes cellulitter.

Det antas også at dårlig blodsirkulasjon i de utsatte områdene også er en bidragsytende faktor.

Vår lymfedrenasje stimulerer både lymfe og blodsirkulasjonen som vil hjelpe til å fjerne væske og avfallstoffer i de bulende fettlommene. Vår SlimUpDrain lymfedrenasje maskin, er en helkropps pressoterapi. Pressoterapi gjentar kroppens fysiologiske handlinger uten å strekke huden eller forstyrre lymfekarene. Lymfedrenerings-programmene adresserer spesifikke blokkeringer i lymfekar og noder. Ved å gjenopprette korrekt funksjon i lymfesystemet hjelper vi kroppen å fjerne fett, avfallsprodukter, giftstoffer, overflødig væske og hjelper immunsystemet. Ved å støtte sirkulasjonssystemet som sikrer flyt av næringsstoffer, oksygen og karbondioksid; forebygger det også blodet fra i å samle seg og adressere følelsen av tyngde i lemmer. Behandlingene reduserer betennelse og smerte i ledd og stimulerer fordøyelsessystemet. Trykkbølgene bidrar til avslapning og aktiverer det parasympatiske nervesystemet, og du kan forvente en god natt søvn etter behandling.

 

VERJÛ grønn laser:

Laseren stimulerer fettcellene til å løser opp fett fra ujevne fettceller under huden. Området som behandles (f.eks midje, mage, hofter, lår) vil begynne å krympe når fettet frigjøres fra fettcellene, og fettcellene og cellulittene reduseres. Fettet i cellene brytes ned og krympes, og resultatet er en jevnere hud. De frigjorte fett lipidene blir plukket opp av lymfesystemet og passerer uskadelig gjennom kroppen. Samtidig stimuleres og styrkes kollagenet i huden, noe som ytterligere forbedrer den generelle utjevningseffekten på huden.

En galvanisk lymfatisk massasje av hvert område gjøres etterpå for å bistå i absorpsjon og behandling av oppløste lipider og fett. Disse lipidene blir behandlet på samme måte som alle lipidene blir behandlet normalt av kroppens lymfatiske system og levert til leveren – og til slutt forbrent som karbondioksid.

Hvor mange behandlinger trenger man?

Alle er forskjellige, de kliniske resultatene var etter 6 behandlinger over 2 uker.

Hva koster vår behandling?

Vi har laget pakketilbud for 6 behandlinger som inkluderer vibrasjonstrening og massasje, med kostholdsplan. Se våre pakkepriser her.

Hvor lenge varer behandlingen?

Behandlingen med VERJU laseren varer i 30-40 minutter (15/20 minutter per område foran og bak). Man kan velge å legge til flere områder pr behandling (+15/20 min).

Behandlingen med lymfedrenasje varer ca. 30 minutter for nedre kropp (mage og ben).

Er det noen potensielle negative sider ved behandlingen vår?

Vi er ikke kjent med noen negative sider ved behandlingene våre. Vår SlimUpDrain lymfedrenasje har blitt grundig testet og er CE godkjent. Denne maskinen ble utviklet for medisinsk bruk innen helseindustrien, og innehar medisinske kvaliteter, men brukes i vår klinikk også til kosmetiske behandlinger.

Den eneste kjente risikoen er at ved langvarig eksponering for laserlys kan det forårsake skade på øynene hvis man ikke er beskyttet. Derfor blir du tildelt beskyttende briller under prosedyren din, og du må bruke dem gjennom hele behandlingen for å unngå risikoen.

Gjør behandlingen vondt?

Det er ikke noen form for smerter eller ubehag ved behandling av vår VERJU grønn laser og lymfedrenasje. Mange sover under de avslappende behandlingene.

Kan man oppleve noen bivirkninger ved behandling av cellulitter?

Det er mange som er desparat å ta bort celluliter. Staten dessverre har ikke vært flink nok til å stanse de som bruker eksperimentell teknologi metoder. Det er mulig å skade delikat lymfekanaler og skade fettcellene (høres bra, men er ikke det!) Kundene som har lipodem istedenfor cellulitter kan får det til å bli veldig mye verre med feil behandlinger. 

Produsentens påstander bør sjekkes mot den nyeste vitenskapen, spesielt når de tidligere har produsert kroppskontureringteknologi som nå er kjent for å ha negative bivirkninger. Men det er mange klinikker som ta det på ‘face value’. 

Vi er ikke kjent med noen bivirkninger eller ubehag ved behandlingene våre. 

Under lymfedrenasjen vil man føle et lett rytmisk press/trykk mot huden. Det er viktig å drikke mye vann i forkant av lymfedrenasje behandlingene.

Det er ikke rapportert noen bivirkninger ved Verju grønn laser behandlingen. Mange klienter vil føle seg strammere i huden, og de fleste vil oppleve en reduksjon i appetitten.

Hvem bruker å ta behandlingen?

Behandlingen passer for alle aldersgrupper og alle hudtyper.

Personer som har fettansamlinger (typisk mage, rumpe, lår, etc) som er vanskelig å fjerne med vanlig trening og kosthold

De som ønsker vektreduksjon

De som ønsker å redusere eller stanse cellulitter 

Hvem bør ikke ta lymfedrenasje?

Man bør ikke ta lymfedrenasje hvis man har:

 • Akutte betennelser, slik som f.eks årebetennelse
 • Infektive komplikasjoner
 • Malign tumor
 • Hjertesvikt
 • Snakker med oss om du har andre medisinske tilstander

Hvem bør ikke ta VERJU grønn laser?

Man kan ikke ta VERJU grønn laser hvis:

 • Man er gravid/ammer.
 • Bruker fotosensitive medisiner
 • Har åpent sår på behandlingsområdet
 • Har pacemaker
 • Har aktivt kreftvev
 • Har en sjelden eller kompleks medisinsk lidelse

Hvilke kroppsdeler behandler vi?

Vi kan behandle nærmest alle kroppsdeler på hele kroppen. De mest vanlige områdene er hofte, lår, legger, mage og armer.

Kan man behandle cellulitter selv hjemme?

Du kan ta gjøre noen grep med tanke på helse, kosthold og massasje, men for å oppnå best mulig resultat raskt, har vi best erfaring med å kombinere rådene vi har gitt med våre behandlinger.

Hvor lang tid tar det før man ser effekt av behandlingen?

Dette er individuelt. Man kan merke effekt umiddelbart etter første behandling, men vi anbefaler en kur av 6 og det er mulig at du trenger sporadiske behandlinger for å oppnå en varig endring.

For å få best mulig effekt av behandlingene anbefaler vi våre klienter til å:

 • Holde deg hydrert (drikke minst 2 l vann hver dag)
 • Minimere forbruket av alkohol, koffein og brus
 • Holde deg til et sunt kosthold; redusere inntaket av sukker, usunt fett og konsentrert fruktose
 • Trene moderat (minst 20 minutter pr dag). Du kan fortsette din treningsprotokoll, men ikke begynn å løfte tunge vekter rett etter behandling.
 • Lymfatisk stimulering (f.eks selvlymfemassasje, yoga, svømming, vibrasjonsplate)
 • Opprettholde god leverhelse; leveren er et av de viktigste organene i kroppen. Ta kosttilskudd, unngå giftstoffer, spis avgiftende mat.
 • Ha fokus på å redusere stress og prøv å få 7-8 timers søvn hver natt.

Hvilke tips har Best Shape for å forebygge cellulitter?

Best Shape anbefaler en kombinasjon av VERJU laser og lymfedrenasje, kombinert med kostholdsendring og trening for å forebygge cellulitter.

Hva anbefaler Kim Kardashian?

Lurer du på noe mer om cellulitter?

Er det noe som du ikke har fått svar på, eller ønsker du hjelp med å bli behandle cellulitter? Da kan du booke en uforpliktende konsultasjon, vi lytter til deg og vil hjelpe deg med å få din Best Shape.