fbpx

Lymfedrenasje

En storrengjøring av kroppen

905 60 007

Sørkedalsveien 10A, 2. etg

Majorstua, 0369 Oslo 

Samlokalisert med StudioDay

Hva koster en behandling?

 Vi tilbyr også pakker med flere behandlinger, hvor prisen vil avhenge av antall behandlinger. Vi tilpasser behandlingene etter dine behov eller utfordringer.

Ved behov for langtidsbehandling, kan vi tilby forebyggingspakker. Ta kontakt for tilbud.

Et sunt lymfesystem

Kroppens lymfesystem beskrives som et spindelvev. Omtrent alt vev i kroppen har spesielle lymfekanaler som drenerer overskuddsvæske.

Lymfesystemet supplerer blodsirkulasjonen, og sørger for at overflødig væske ikke hoper seg opp, fanger opp større partikler som ikke kommer seg tilbake til blodet og spiller en sentral rolle i infeksjonsforsvaret.

Det er også en av hovedrutene for absorberte næringsstoffer fra fordøyelseskanalen, spesielt for alt kostholdsfett. Når lymfesystemet blir overbelastet, øker risikoen for at dette fettet lagres.

Effekten av vår trykkterapi er bedre enn manuell drenering gitt av en massasjeterapeuts hånd. Det forsiktige trykket returnerer store mengder væske og proteinrikt material tilbake til lymfeårene.

Det er også mulig å foreta tømming av lymfekjertlene dersom det finnes en blokkering som forhindrer væske fra å strømme fritt i systemet.

Dette bidrar til naturlig strøm av lymfevæske fra kroppens perifere deler, og dermed reduseres hevelse og smerte forårsaket av overdreven mengde lymfe og metabolitter i lemmer og bidrar samtidig til avgiftning. Trykkbehandlingen hjelper også å helbrede og regenerere muskelvev, øke hudtonen og gjenopprette hudens opprinnelige elastisitet.

Ved å bedre strømmen av lymfevæske, styrkes immunsystemet og kroppen.

 

 

Symptomer på et tregt lymfatisk system og underpresterende vener kan være:

N

Utfordringer med å gå ned i vekt

N

Cellulitter

N

Følelsen av tunghet i bena

N

Ødem (vannoppsamling i ben og armer)

N

Dårlig sirkulasjon

N

Fordøyelsesproblemer

N

Åreknuter

N

Edderkoppårer

N

Grå og gusten hud og poser under øynene

N

Lavt energinivå/sliten

N

Vage smerter

N

Svakt immunforsvar

Hva er Lymfedrenasje?

Effektiv lymfedrenasje som øker lymfe- og blodsirkulasjonen, fjerner vannansamlinger, og motvirker cellulitter.

SlimUpDrain er en overlegen trykkterapimaskin som gir en komplett rens av hele lymfesystemet. Den stimulerer lymfekanalene, fremmer drenering av venene og overskuddsvæske ved bruk av en patentert bølgende strøm.

Dette er det eneste trykkterapi-systemet som gir en komplett rens av hele lymfesystemet. Det betyr ingen ubehandlede lymfeområder.
Vi kan behandle legger, hofter, rumpe, mage, armer, skuldre, armhulene og hodet fra nakke til ansikt.

Fordeler med trykkterapi

lymfedrenasje

Vår pressoterapi gjør mer enn å rense ditt lymfatiske system! Den er også designet for å fjerne blokkeringer og korrigere strømmen av lymfevæske, samt øke mikrosirkulasjonen. Dette «rengjør» lymfene og bidrar til raskt opptak av oksygen i blodet. I tillegg er behandlingen gunstig for å forebygge og bekjempe cellulitter og lipødem/lymfødem.

Behandling med vår SlimUpDrain vil øke sirkulasjonen i bindevev, forbedre hudkvaliteten, øke energinivået, og bedre sirkulasjonen i beina. Lymfedrenasje hjelper deg å kvitte deg med avfallstoffer og bidrar til å redusere smerte og inflammasjon.

I tillegg er den også veldig avslappende og aktiverer det parasympatiske nervesystemet for en god natts søvn

SlimUp Drain® lymfedrensjemaskin

Vår SlimUp Drain® lymfedrensjemaskin stimulerer lymfekanalene og drenere overskuddsvæske ved bruk av en bølgende strøm bevegelse som får væsken til å flyte i den riktige retningen for best mulig drenering.

 

Lymfedrenasjemaskinen har tre forskellige deler som alle tilbyr forskjellige funksjoner og behandlingsprogram. Vi tilpasser maskinen etter dine personlige behov.

Bølgende strøm som vi bruker på Best Shape

Med flere lag og mindre trykk lengere opp i benet og programerbart strøm fordeling (fysiologisk)

To-lags del

Dobbelt trykk på enkelte stedet som kan skape områder med begrenset strømming av væske

Bundet del

Væske kan flytte seg inn i de åpne delene, mindre effektiv enn den bølgende strømmen brukt hos Best Shape

Alt i ett delen med jevnt trykk

Jevnt trykk på hele benet (ikke fysiologisk)

»Etter en behandling har jeg allerede merker effekt på fordøyelsen. Jeg følte meg så stinn og magen var så hard før.»

»Føler meg helt fantastisk og har mye mer overskudd. Føler meg lett i kroppen. Nydelig!»

»Fått god plass i skoene og buksen er ikke like trang og ringene har sluttet å stramme på fingrene.»

Wow – 30 min lymfedrenasje – og beina er ny!

Spørsmål og svar

NA

Hva er lymfedrenasje?

Lymfedrenasje aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene som hjelper kroppen med å bearbeide og drenere vekk væske. Lymfesystemet er kroppens transportsystem som jobber sammen med blodomløpet, og sørger for at overflødig væske ikke hoper seg opp, fører bort slaggstoffer og er en del av kroppens immunforsvar. Skader på lymfesystemet fører til at slaggstoffene ikke utsondres og at væske og store proteiner blir liggende igjen i vevet utenfor årene og det oppstår lymfødem. Disse hevelsene kan skape plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjon. Lymfedrenasje hjelper lymfesystemet til å rengjøre og fjerne giftstoffer og avfallsstoffer fra kroppen, slik at immunforsvaret kan fungere effektivt igjen.

Lymfesystemet består av lymfeårer, lymfevev og lymfevæske, som alle har livsviktige oppgaver å utføre. Lymfevæsken er en væske som inneholder infeksjonsbekjempende hvite blodlegemer som sirkulerer rundt i kroppen vår. De hvite blodlegemene er helt avgjørende for immunforsvaret ettersom de bekjemper virus og bakterier som har kommet seg forbi det ytre immunforsvaret (slimhinnene og huden). Lymfeårene har som oppgave å lede væsken gjennom lymfeknuter og lymfevev i alle deler av kroppen din. En viktig oppgave for lymfekar og lymfeknuter er å absorbere makromolekylære stoffer, hovedsakelig proteiner, men også absorpsjon av gamle eller unormale celler, bakterier, metabolske avfallsprodukter, skadelige giftstoffer og faste partikler fra vev. Lymfevevet består av lymfeknuter, brisselen (thymus), milten og mandlene.

Miltens hovedoppgave er å rense blodet, mens brisselen produserer de hvite blodlegemene (lymfocytter). Mandlene setter en stopper for eventuelle virus og bakterier som kommer inn i munnen vår. Den største delen av lymfeknutene våre finnes på halsen, men det er også lymfeknuter i armhulene, albueregionen, lysken, lungene, knehasene og tarmene. Lymfeknutene hovner opp ved infeksjoner eller ved svikt i immunforsvaret. 

Massasje av lymfe eller kroppsvæske ble etablert som behandling av den belgisk-østerrikske legen Alexander von Winiwarter allerede på slutten av 1800- tallet. I 1930-årene videreutviklet de danske fysioterapeutene Estrid og Emil Vodder  dette som en terapeutisk metode til lymfedrenasje.I dag er behandlingsmetoden anerkjent innen det medisinske feltet og innen fysioterapi og brukes av stadig flere leger. Bevisstheten om lymfesystemet øker også i Norge og det er stadig nye gjennombrudd i forståelsen av lymfevæsken vår:

The New Era of the Lymphatic System: No Longer Secondary to the Blood Vascular System https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3312397/

Den patenterte pressoterapimaskinen vår er et pneumatisk komprimeringssystem av medisinsk kvalitet som stimulerer lymfesystemet ved manuelle lymfedreneringsteknikker. Maskinen vår starter med å fjerne blokkering i lymfeknuter, før trykkmassasjen stimulerer både sirkulasjon av lymfe og blod gjennom hele kroppen. Utskillelsen av avfallsstoffer økes og oppsamlede giftstoffer finner veien ut etter hyppige toalettbesøk. Resultatet er ofte mer overskudd og energi. 

Hvilke plager hjelper lymfedrenasjer mot?

Vår pressoterapi med medisinsk kvalitet har mange dokumentere effekter. Pressoterapi stimulerer og aktiverer den passive delen av sirkulasjonen – altså venene og lymfekarene.

Nedenfor har vi kategorisert noen av fordelene:

AVGIFTNING/DETOX:
Renser kroppen for giftstoffer som har bygd seg opp over tid og letter dermed arbeidsmengden for et overbelastet eller nedsatt lymfesystem.. 

VÆSKEANSAMLING/ØDEM:
Lymfedrenasje er ideell for å hjelpe til med fjerne ødem.

Det er viktig å ta tak i dette før de hovne lemmene (med ødem) fører til smerte og skade på vev eller hud. Personer med hovne ben eller armer og også hovent ansikt, kan ha en tilstand som kalles lymfødem. Det  kan også ha utviklet seg sekundært lymfødem, der lymfesystemet har blitt kompromittert som et resultat av kirurgi, strålebehandling, infeksjon, skade eller traumer. Disse forholdene finnes det dessverre ingen kur for og vil kreve livslang behandling, spesielt for å forhindre betennelse, herding eller tykning av vevet under huden.

Ved hjelp av vår Pressoterapi vil personer med hovne lemmer oppleve at de kan gå tilbake til å ta på seg normale sko og armbånd etter behandling. Dette gir mye raskere resultat enn manuelle teknikker, men er samtidig skånsom mot lymfesystemet.

Et av problemene under graviditet er hevelse i bena på grunn av trykket babyen legger på visse deler av lymfesystemet. Vi tilbyr en mild og avslappende setting med et spesialtilpasset program for graviditet, hvor det er ingen behandling av magen.

TUNGE BEN – En følelse av tyngde i beina:
Oppleves ofte om sommeren, på slutten av dagen, premenstruelt eller etter trening. Dette er kjent som ‘pre-varicosesyndrom’ eller ‘hypotonisk flebopati’. Pressoterapi kan brukes forebyggende mot åreknuter. Personer med ømme, verkende bein opplever ofte øyeblikkelig lettelse!

LIPØDEM-behandling:
Lipødem ser ut som cellulitter, men er faktisk  en sykdom og kan bli mye verre uten behandling. Pressoterapi kan brukes forebyggende av personer med lipødem i familien som ønsker å sikre at det ikke påvirker dem. Det er også viktig med lymfedreansje for å holde lipødem i sjakk og sørge for at tilstanden ikke forverres.

SKIN TONING:
Pressoterapi stimulerer huden og støtter mikrosirkulasjonssystemet. Bidrar til at oksygen og næringsstoffer når cellene raskere og at giftstoffene, avfallsstoffer og overflødig væske fjernes effektivt fra vevet.

CELLULITTER:
Pressoterapi oksygenerer vevene og sikrer at lymfevæsken ikke stagnerer. Det er en god behandling for de med tidlige cellulitter, og det er veldig effektivt for å forhindre cellulitter. Vi kombinerer behandlingen med vår Verjü green laser som jobber for å myke bindevevet og også bygge kollagen!

POSER UNDER ØYNENE:
Poser under øynene tømmes raskt og tappes ned i de lokale lymfeknutene.

METABOLISME ASSISTANSE:
For de som ønsker å gå ned i vekt og øke stoffskiftet

GENERELL VELVÆRE:
I ayurvedisk medisin blir helsen til lymfesystemet sett på som kilden til all helse! Spesielt med tanke på å regulere hormoner og hjelpe til med å redusere smerte. Pressoterapi kan bidra til redusert betennelse for personer som har betennelse og smerter rundt leddene.

KIRURGI:
Pressoterapi før operasjonen vil forberede vevet på det kirurgiske inngrepet, drenere vevene og rense lymfebanene. Pressoterapi etter operasjon vil bidra til raskere restitusjon, reduserte smerter, gi mindre arrvev og hevelse.

FJERNING AV LYMFENODER:
Pressoterapi bidrar til å hjelpe lymfestrømmen for kvinner eller kreftoverlevende som har fjernet lymfeknuter (dessverre regenererer ikke lymfeknuter seg).

IMMUNSYSTEMET:
Pressoterapi er ideelt for mennesker som alltid får forkjølelse eller influensa for å styrke immunforsvaret. 

Personer som har lidd av lymfesykdom, kjertelfeber eller av autoimmune sykdommer.

Personer med allergier som gjennomgår betennelsesreaksjoner. 

Personer med bihuleproblemer. Lymfeknuter tømmes smertefritt i ansiktet og nakken. Personer med nyresvikt kan akkumulere store mengder væsker i vevet. Selv om behandlingsterapi ikke løser problemet med eliminering av salter og proteiner, vil regelmessig trykkbehandling forhindre skader forårsaket av kronisk interstitiell stase, for eksempel reaktiv fibrose.

ENERGINIVÅ:
Personer som opplever lavt energinivå vil kunne oppleve økning i energinivået.

FORDØYELSESPROBLEM:
Personer med fordøyelsesproblem opplever ofte en bedre flyt og mykere mage.

STRESSNIVÅ:
Stress har stor påvirkning på lymfesystemet og kan til og med lamme deler av lymfesystemet. Trykkbølgene aktiverer det parasympatiske nervesystemet. Bidrar til å lette spenningshodepine

FOREBYGGENDE:
Kan brukes forebyggende mot sirkulasjonsproblemer, som cellulitter, lipødem, åreknuter, edderkoppårer og lymfødem. Passer for de som er immobile, for å unngå atrofi i muskler og

Kan brukes forebyggende for de som har åreproblemer (åreknuter, etc). Pressoterapi kan forhindre at det utvikler seg.

ATLETER:
Kan brukes for å redusere nedetid mellom treningsøkter. Pressoterapi bidrar til å bevege melkesyren raskere gjennom lymfesystemet ditt, som lindrer muskelsmerte og gir mindre nedetid mellom treningsøktene. 

SIRKULASJON:
Hjelper mot kalde hendene og føttene. Øker sirkulasjon til ekstremitetene slik at du føler deg varm igjen.

Hvorfor ta lymfedrenasje behandling?

Lymfesystemet er veldig viktig, men blir dessverre ofte forsømt av de fleste av oss. Lymfene beveger seg mot tyngdekraften og er avhengig av sammentrekning av lymfekarene hjulpet av muskelkontraksjon. Lymfesystemet skal samle opp overflødig væske, fange opp ulike elementer som har trengt seg ut gjennom blodkarene og være kroppens hovedforsvar mot virus, bakterier og kreft. Når det blir blokkeringer eller for lite muskelstimulering, er det viktig at prosessen blir hjulpet videre. Dersom ikke lymfesystemet fungerer, vil slaggstoffer hope seg opp og skape hevelse, og føre til plager, smerter og nedsatt kroppsfunksjonalitet.

Lymfedrenasje er en dyp renselse av lymfesystemet ditt, som frakter avfallsstoffer, giftstoffer, gamle eller unormale celler og uønskede organismer ut av kroppen din.

Sykdommer og problemer i lymfesystemet forårsaker vanligvis ødem, cellulitter, fett deposit og andre symptomer. Lymfedrenasje fjerner blokkeringer i lymfekanaler og kar. Dette fører til at den naturlige strømmen av lymfen fra de perifere kroppsdelene gjenoppstår og dermed reduserer hevelser, smerter og cellulitt forekomster forårsaket av store mengder av lymfe og metabolitter i lemmene. Lymfedrenasje benyttes også til å motvirke cellulitter ved drenering av overflødig væske og oppstramming av bindevev.

Lymfesystemets helse avhenger av en regelmessig strøm av lymfevæske gjennom kroppen. En av rollene til lymfesystemet er å drenere lymfe fra alle deler av kroppen før det flyter inn og går inn i det venøse systemet. Det transporterer fett og fettløselige vitaminer fra tynntarmen til hoved sirkulasjonen, og leverer disse næringsstoffene til cellene. I tillegg sporer/ødelegger patogener ved å produsere immunsystemets celler.

Selv om lymfesystemet er tett koblet til sirkulasjonssystemet, er det ikke en intern pumpe for det. Lymfesystemet er avhengig av muskelbevegelse, og pumpen starter ved fotsålen. Det avhenger av helsen til alle lymfekar og lymfeknuter. Når dette ikke fungerer, er kroppen ikke i stand til å tømme lymfevæske, og i slike tilfeller kan pressoterapi være nyttig for å gjenoppta denne strømmen igjen.

Hvis du lever et stillesittende liv, er det sannsynlig at du ikke stimulerer lymfesystemet ditt så mye som du burde. Det er også sannsynlig at dine vener vil kunne ha godt av litt hjelp for å returnere blod til hjertet. Sirkulasjonsstagnasjon rammer hovedsakelig individer som blir tvunget av sitt arbeid eller andre forhold til å forbli immobile, enten de står, sitter eller ligger, i lange perioder slik at de ikke er i stand til å bevege seg tilstrekkelig for å utløse den stimulasjonen som sirkulasjonssystemet krever.

Den sunne funksjonen til lymfesystemet kan hindres eller stoppes på grunn av faktorer som stress (lymfekarene er veldig delikate og kan blokkeres under stress), kjemisk overbelastning, alder, mangel på aktivitet, tilsetningsstoffer i mat, allergier, matoverfølsomhet og til og med genetiske problemer eller skade/traumer.

Anatomien og fysiologien i blodårene og lymfekarene, som kontrollerer fordelingen av væskeflyt i kroppen, er sårbare systemer, som kontinuerlig må vedlikeholdes. Det er flere lymfekapillærer enn blodkapillærer i kroppene våre. Lymfen beveger seg veldig sakte og strømmen av væske blir avbrutt av tilstedeværelsen av lymfeknuter. Lymfeknutene er filtreringsstasjoner som må tømmes før strømmen kan fortsette gjennom, og dette kan skape etterslep. Ikke alles lymfesystem er i stand til å fungere optimalt under stress og alle toksiner som vi omgir oss med i hverdagen.

Hvilken effekt har lymfedrenasje?

Vår SlimUpDrain gir synlige resultater allerede etter første behandling, men vi anbefaler å ta en serie med flere behandlinger. Lymfedrenasje bedrer blodsirkulasjon, fjerner vannansamling og øker utskillingen av avfallsstoffer (detox) som igjen styrker immunforsvaret, øker kroppens funksjonalitet og bidrar til forbedret helse. De fleste føler seg lettere, får mer energi og overskudd, øker forbrenningen, bedrer fordøyelsen og får bedre søvnkvalitet. Når kroppen kvitter seg med den overflødige væsken blir huden fastere og glattere, hevelser reduseres, musklene får bedre tonus og cellulitter synes mindre. I tillegg vil fjerningen av avfallsstoffer kunne bidra til bedring av ømme og vonde muskler og til bedre restitusjon/fremgang på trening, og raskere vektreduksjon.

Vår trykkterapimaskin er designet for å fjerne overflødig væske som stagnerer subkutant, og for å hjelpe drenering av systemer for vener og lymfekar. Det systemet vi bruker, fjerner lymfeblokkeringer og korrigerer strømmen av lymfevæske, samt øker blodsirkulasjonen. Det ”rengjør”  lymfene og hjelper til et raskt opptak av oksygen i blodet.

Hvilke fordeler er det med lymfedrenasje?

Det er mange fordeler med lymfedrenasje. Vi har listet flere av de under:

 • Reduserer smerter og inflammasjon
 • Reduserer hevelse og gir umiddelbar komfort
 • Hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer
 • Bedrer stoffskifte og styrker immunforsvaret
 • Øker sirkulasjonen i bindevev
 • Forbedrer hudkvalitet
 • Bidrar til å forebygge og bekjempe cellulitter og lipødem/lymfødem
 • Øker energinivået
 • Bedrer sirkulasjon i beina
 • Gir kosmetiske resultat for hovne bein, edderkopp årer/åreknuter
 • Gir en følelse av forfriskning og lettelse
 • Avslappende behandling som fører til en god natts søvn

Hva koster lymfedrenasje?

5Prisen for lymfedrenasje varierer enormt.

Lymfedrenasje kan koste alt fra 420 kr til rundt 2000kr

Hos Best Shape er behandlingsprisen 1800 kr (for hele kroppen, ca. 90 minutter) som gjenspeiler investeringen i vår topp trykkterapimaskin. Hvis du ønsker å behandle kun bein og mage (35 min) som er vanligvis det som blir behandlet i andre klinikker, så er prisen kr 850 pr behandling. Ved kjøp av pakker på 6 behandlinger tilbyr vi rabatterte priser.

Hvordan virker lymfedrenasje?

Lymfesystemet i kroppen vår ivaretar mange viktige funksjoner og er en vesentlig del av immunforsvaret. Det regulerer blant annet væskebalansen og frakter de hvite blodlegemenene (lymfocyttene som bekjemper virus og bakterier) rundt i kroppen. I tillegg er en av de viktigste oppgavene til lymfesystemet å hjelpe kroppen med å utskille avfallsstoffer. Når kroppen er ”forurenset” kan sirkulasjonen fungere dårlig. Det viser seg ofte som smerter i muskulaturen, hovne/tunge bein/ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, leggkramper og stivhet i kroppen.

Metoden vår er designet for å fjerne disse blokkeringer og for å støtte både det lymfatiske og venøse systemet, da disse er koblet sammen. Det venøs systemet er kroppens primære sirkulasjonssystem og lymfesystemet er kroppens sekundære sirkulasjonssystem. Det patenterte trykkbølge designet setter i gang renselsesprosesser og øker sirkulasjon i kroppen. Det ikke er noen risiko for tilbakestrømning av væskestrømmen i venene, som gjør dette til en grundig renseteknikk. Behandlingen utføres gjennom en naturlig, fysiologisk prosess uten fare for å skade huden, lymfekarene eller blodkapillærene.

Det er stor forskjell på de pressoterapi maskinene som finnes på markedet. I motsetning til de fleste andre maskinene, så er vår maskin i stand til å behandle hele kroppen din, som betyr at det ikke vil være noen risiko for at andre lymfeområder blir overbelastet. Vi pakker deg inn og deretter brukes trykkbølger i en bestemt sekvens, med fokus på å fjerne blokkeringer og tømme lymfeknutene, og deretter hjelper strømmen lymfevæsken til å tømme seg.

Mange er overrasket over hvor avslappende prosessen og behandlingen føles, og det er veldig lett å falle i søvn under massasjen. Resultatet er fjerning av overflødig vann og avfallsstoffer fra vevene, og ikke minst følelsen av lettere ben og mer energi!

Hjelper lymfedrenasje mot cellulitter?

Ja. Cellulitter har sitt utspring i problemer i mikrosirkulasjonssystemet. Under cellulittdannelse er det stagnasjon av lymfe og interstitium, noe som forårsaker en herding eller fibrose i bindevevet. Noen mennesker har en genetisk disposisjon for herdet bindevev pga mangel på oksygenering. Pressoterapi sikrer at kroppen motvirker denne responsen. Hvis det bare er litt cellulitter i tidlig fase, er mulighetene til å oksygenere områdene på nytt og flytte væske og inflammatoriske stoffer vekk fra cellene gode.

Behandlingen viser gode resultater i forhold til å forebygge cellulitter og fange cellulitter i tidlig fase, så vel som typen cellulitter som er mer assosiert med et problem i lymfesystemet som forårsaker væskeansamling. Imidlertid er det andre faktorer som medvirker i dannelsen av cellulitter. Mens pressoterapi hjelper bevegelse av hormoner med skylling av venene, er det ikke mulig for lymfedrenasje å motvirke effekten av hormoner eller sukker på ødeleggelsen av kollagen eller vekst og innfangning av fettceller. Vi anbefaler å bruke pressoterapi som forebyggende behandling. Vi ønsker å fremme budskapet om at det finnes  behandlingsmuligheter for dem med risiko for å utvikle cellulitter (f.eks. genetisk, under graviditet eller under sykdom/immobilitet) Ved hjelp av  SlimUp Drain lymfedrenasje kan du få sirkulasjonssystemet til å fungere optimalt.

Hjelper lymfedrenasje for slanking?

Ja, mange overvektige har dårlig sirkulasjon i kroppsvevet som gjør det nærmest umulig å gå ned i vekt. Lymfedrenasje gir økt sirkulasjon i hele lymfesystemet, mer energi og bedre søvn. Lymfedrenasje setter sirkulasjonen i både lymfesystemet og venene i sving igjen. Lymfesystemets oppgaver er å transportere fett fra tarmen og overskuddsvæske fra vevet til blodbanene, rense lymfe, hindre betennelse og ødelegge mikroorganismer. Ved å fjerne blokkeringer og øke sirkulasjonen så kan kroppen transportere fettet raskere. Fettcellene i kroppen holder også på avfallsstoffer og toxiner, og når sirkulasjonen øker vil fettcellene kvitte seg mer effektiv med slaggstoffer som medvirker til cellulitter. Bonusen er at buksen blir løsere rundt midjen og at klumpene (cellulittene) vi har bak på lårene reduseres.

Hvilke kroppsdeler behandler man med lymfedrenasje?

Vår medisinske sertifiserte maskin er i stand til å behandle hele kroppen din, det vil si ben, mage, armer, ansikt og nakke.

Hvilke plager behandler man med lymfedrenasje?

Lymfedrenasje virker forebyggende, men har også vist seg effektiv ved behandling av blant annet: 

 • Cellulitter
 • Utfordringer med å gå ned i vekt/overvekt
 • Ødem (vannansamling i ben og armer)
 • Dårlig sirkulasjon
 • Lavt energinivå/sliten
 • Fordøyelsesproblemer
 • Svakt immunforsvar
 • Følelsen av tunghet i bena
 • Hovne lymfeknuter
 • Åreknuter
 • Edderkoppårer
 • Grå og gusten hud
 • Poser under øynene
 • Vage smerter

Hvem bruker å ta lymfedrenasje?

Lymfedreansje passer for alle:

 • Menn og kvinner
 • Pensjonister
 • De med dårlig sirkulasjon
 • De som beveger seg lite/er immobile
 • De som sliter med edderkoppårer/åreknuter
 • De med dårlig immunforsvar
 • Mennesker lav på energi
 • De med dårlig avgiftningsfunksjon
 • Mennesker med lavt stoffskifte
 • De som lider av lipødem
 • De med lymfødem  (hovne bein)
 • De som sliter med cellulitter
 • De som har utført eller skal utføre fettsuging
 • De med verk i beina/armer

Hvor mange behandlinger trenger man?

Du bør føle deg lettere allerede etter en behandling, men en serie på 6-8 behandlinger anbefales for en fullstendig avgiftning av systemet eller en økning i blodsirkulasjonen. For vedlikehold anbefaler å ta en eller to behandlinger i måneden. For å forebygge cellulitter eller dårlig sirkulasjon anbefales det en til to behandlinger i måneden.

Hvordan foregår behandlingen til Best Shape?

Vår SlimUp Drain lymfedrenasje maskin stimulerer lymfekanalene/knutene og drenerer overskuddsvæske ved bruk av bevegelse av bølgende strøm som får væsken til å flyte i lymfekanalenes retning for best mulig drenering. Vår maskin består av tre ulike deler som alle tilbyr forskjellige funksjoner og behandlingsprogram. Vi tilpasser maskinen etter dine personlige behov.

Vi støtter både lymfesystemet og venesystemet.

Behandlingen blir utført med en naturlig, fysiologisk prosess uten fare for skade på de delikate lymfekarene eller blodkapillærene. Det venøse systemet er kroppens primære sirkulasjonssystem og lymfesystemet er kroppens sekundære sirkulasjonssystem. Metoden vår er designet for å adressere eventuelle blokkeringer og støtte lymfatiske og venøse strømmer samtidig, da disse to er koblet sammen. Det patenterte pressbølgedesignet forhindrer tilbakestrømning i venene, og gjør metoden vår til en grundig renseteknikk.

Ikke alle pressoterapi maskiner er like. De fleste behandler bare bein og mage. Best Shape er i stand til å behandle hele kroppen din, noe som betyr at det ikke er noen risiko for at andre lymfeområder blir overbelastet.

Er lymfedrenasje farlig?

Nei, Best Shape´s SlimUpDrain er en overlegen trykkterapimaskin og dens spesielle design kan hverken skade kroppens fysiologi eller de berørte anatomiske strukturene. Behandlingen gir ingen hudirritasjon eller skade på bindevev. Behandlingen føles som en lett massasje. Behandlingen oppleves som veldig behagelig og både behandlingen og styrken tilpasses individuelt.

Må man bruke maskin for lymfedrenasje?

Nei, man kan f.eks. få utført lymfedrenasje manuelt av en terapeut eller utføre lymfemassasje på seg selv.

Har Best Shape lymfedrenasje med vakuum?

Vakuumenheter var veldig populære på begynnelsen av 1900-tallet, spesielt i Sanatoriums og skjønnhetssenter.

Sykehus erstattet vakuum enheter med Pneumatic Compression Therapy (AKA Pressoterapi) som gir en mer fullstendig lymfedrenasje, inkludert bedre blodsirkulasjon.

På grunn av finansieringsproblemer der de fleste nasjonale helsesystemer trenger å fokusere utelukkende på reaktiv helsehjelp, har de få leverandørene av pressoterapi-medisinsk utstyr beveget seg mot skjønnhetsindustrien, men det er et stigende press for å bringe pressoterapi i medisinsk karakter tilbake til sykehus for å hjelpe immobiliserte pasienter.

Vi tror at vakuumterapi absolutt har sin plass. I løpet av de siste årene har vakuumenheter blitt anerkjent medisinsk, og hjelper på brannskader og arr. Den er også blitt mer brukt innen alternativ helsepraksis. Vakuum har nylig blitt inkludert i radiofrekvensenheter innen kosmetikkindustrien, for å øke penetrasjonen av bipolar frekvens.

Det er fortsatt en del strid om effekten av vakuummetoder som strekker huden og hvordan det påvirker venøs flyt. Noen nyere vakuumenheter prøver å motvirke dette med en myk trykk-tilbake-funksjon. Blod og lymfekar er ekstremt delikat. Blodkar er mer delikat hos de med lys hud, aldrende hud, tørr hud og sensitiv hud.

Best Shape sin metode er uten vakuum, og støtter den naturlige prosessen i kroppen din uten forstyrrelse av de delikate blod- og lymfekarene. Pressoterapi ble utviklet etter Dr Vodders forskning på lymfesystemet på 1930-tallet. Dr. Vodder er grunnleggeren til manuell lymfemassasje!

Hvilke erfaringer har kundene med lymfedrenasje?

Klientene våre elsker lymfedrenasje. Den behagelige atmosfæren gjør at de kan slappe helt av under duften av eteriske oljer og til å med sovne under behandlingen.

Dette er noen av tilbakemeldingene vi har fra klientene våre:

”Føler meg helt fantastisk og mye mer overskudd.”

”Jeg føler meg veldig glad og mye mer energi. Føler meg lett i kroppen. Nydelig!”

”Etter en behandling har jeg allerede merker effekt. Jeg merker at noe har skjedd med fordøyelsen. Jeg var så stinn og hard i magen tidligere.

”Fått god plass i skoene og buksen er ikke like trange og ringene har sluttet å stramme på fingrene”

”Fantastic. Slept like a baby. Wonderful.”

”Wow – 30 min lymfedrenasje – og beina er ny!”

Blir man slank av lymfedrenasje?

Lymfedrenasje gir økt sirkulasjon i lymfesystemet som gir bedre energi og bedre søvn. I tillegg regulerer lymfedrenasje fordøyelsen og hjelper kroppen aktivt å bli kvitt giftstoffer som kan ha hopet seg opp og skapt ubalanser i kroppen. Lymfedrenasje vil kunne gi en mer tonet figur, samt strammere hud med færre cellulitter og reduserte væskeansamlinger, som vil gir følelsen av en slankere figur.

Vår pressoterapi er utformet for å øke blodsirkulasjon og strømning av lymfevæske, og vil redusere oppblåsthet, hevelse og ødem, lindre tretthet i bena og bedre oksygenstrømmen gjennom hele kroppen. Behandlingen hjelper kroppen å fjerne giftstoffer og avfallsstoffer ut av det perifere vevet (inkludert cellulittvev). Pressoterapi hjelper å transportere fettmolekyler fra cellulittvevet inn i den generelle sirkulasjonen for oksidasjon i muskler og andre organer. Best Shape sin pressoterapi er en ideell behandling for forebygging og reduksjon av cellulitter.

Det er definitivt en viktig komponent å legge til både sitt kostholds- og treningsregime. I tillegg er behandlingen ypperlig sammen med vår grønn laser for vektreduksjon som både stimulerer til produksjon av kollagen og elastin og har en oppstrammende effekt.

Strammer lymfedrenasje opp kroppen?

Ja, lymfedrenasje vil kunne hjelpe med å fjerne avfall og væske fra vevene, mens du sikrer at næringsstoffer og oksygen kommer til vevene raskere. Behandlingen vil kunne føre til strammere hud med færre cellulitter og reduserte væskeansamlinger, som gir følelsen av en tonet, stram og slank figur.

Hva sier forskning om lymfedrenasje?

Det har den siste tiden vært en veldig spennende utvikling i forståelsen av lymfevæsken og viktigheten av flyt av væsker. Forskere mener lymfesystemet er verdt å bli kalt et nytt organ fordi det totalt sett har et felles formål. I fremtiden tror de at ved å teste lymfevæsken så kan det bidra til å til å fange opp sykdommer i de tidlige formasjonsstadiene!

Hvilken effekt kan man forvente av lymfedrenasje?

 • Reduksjon av cellulitter
 • Bedre sirkulasjon
 • Bedre restitusjon/fremgang på trening
 • Raskere ned i vekt 
 • Bedring av ømme og vonde muskler
 • Drenering av lymfebanene 
 • Detox/fjerning av avfallsstoffer fra kroppen
 • Lettere bein
 • Mer energi

Hva er forskjellen på lymfedrenasje og lymfemassasje?

Lymfedrenasje er kroppens naturlige avfallshåndtering. Avfall i form av slaggstoffer, fett, giftstoffer, overflødig væske med mer samles opp i en væske som kalles lymfe. Denne flyter gjennom kroppen i et sinnrikt system; lymfesystemet. Til slutt skilles lymfevæsken ut via svette, urin og avføring. Den naturlige lymfedrenasje foregår når du beveger deg, altså ved muskulær aktivitet.

Det finnes flere metoder for å stimulere denne prosessen og dermed få en bedre «renselsesprosess» for kroppen, blant annet fysikalsk behandling, vakuumterapi og annet. Lymfedrenasjebehandling retter seg spesielt mot lymfen og opphopninger av væske i kroppen. Lymfedrenasje aktiverer og masserer lymfegangene. Dette fører lymfevæsken fra vevet til lymfeknutene, som renser lymfevæsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet. Målet med lymfedrenasje er å øke lymfesirkulasjonen og oppnå økt funksjonalitet.

 

Lymfemassasje er en egen massasjeform med sirkulasjons- og drenasjefremmende øvelser som krever spesialkompetanse. Målet er å stimulere drenasjen av lymfevæske og dermed redusere hevelsen i vev. De spesielle anatomiske forholdene ved lymfeåresystemet er grunnlaget for massasjen og den er svært annerledes enn andre massasjeformer som benyttes innenfor fysioterapien. Behandlingen er basert på kunnskap om forløpet av de store lymfeårene, de lymfatiske skillelinjene (”vannskillene”), naturlige skjøter over disse linjene og det klaffeløse lymfeårenettet. Massasjen skal være meget lett og utføres i lymfestrømmens avløpsretning med et lett trykk og ha en avspenningsfase.

Er lymfeknutene de punktene som vi jobber med?

Vår SlimUp Drain® lymfedrenasje maskin stimulerer lymfekanalene og drenere overskuddsvæske ved bruk av en bølgende strøm. Den milde massasjeformen fører lymfevæsken fra vevet til lymfeknutene, som renser lymfevæsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet. Bevegelsene får væsken til å flyte i den riktige retningen for best mulig drenering.

Hvor mange lymfeknuter har vi?

Lymfeknuter er lymfatisk vev innskutt i lymfebanen, som danner et nettverk gjennom hele kroppen. De fungerer som kontrollpost for immunsystemet, og bidrar til å beskytte kroppen vår mot sykdommer. Vi har mellom 500 og 1000 lymfeknuter i kroppen.

Hvilke lymfeknuter finnes og hva heter de?

Lymfeknutene danner et nettverk gjennom hele kroppen, noen er spredt rundt, mens andre opptrer i grupper. Hver gruppe drenerer et bestemt område  Det finnes blant annet grupper av lymfeknuter i lysken, armhulen, magen, halsen, thorax og bukhulen. Lymfe fra ulike vevsområder dreneres gjennom knutene. De fleste av benas lymfeknuter er gruppert i lysken, for armene så er det fleste i armhulen, for tarmene i tarmkrøset, for lungene i lungeroten og for hodet så ligger de fleste lymfeknutene i halsen. Mange av disse kan man kjenne når de er hovne. Lymfeårene fra bena (truncus lumbalis) forenes med lymfeåren fra tarmene (truncus intestenalis) til en bred utposning (cisterna chyli) mellom aorta og virvelsøylen like nedenfor diafragma. Videre fra cisterna chyli fortsetter brystgangen (ductus thoracicus) gjennom diafragma og opp gjennom brysthulen. Lymfestammene fra venstre side av hodet og fra venstre arm forenes med brystlymfegangen som til slutt tømmer seg i en stor halsvene på venstre side av halsen. Lymfen fra nedre kroppshalvdel (abdomen, bekken og bena) samt fra øvre venstre kroppshalvdel tømmes dermed til slutt i halsvenen på venstre side av halsen, mens lymfen fra høyre halvdel av brysthulen, høyre arm og høyre halvdel av hode og hals samles i en smal lymfegang (ductus lymphaticus dexter) som munner ut i høyre kragebensvene og tømmes i halsvenen på høyre side av halsen.

Hvis jeg vil gjøre dette selv, hva må jeg tenke på?

Det er viktig at du bearbeider med lette pulserende trykk i riktig retning mot «lymfestasjonene». Det vil si at du jobber i lymfeflodens retning. Det er også lurt å gi kroppen nok vann når man fjerner overflødig væske og slaggprodukter, for å hjelpe utskillelsen av avfallsstoffer.

Hvordan utfører jeg lymfedrenasje på meg selv?

Du kan bruke lette pulserende trykk og massasje med hendene i de områdene som du ønsker å bearbeide for å stimulere lymfesystemet. Det er viktig at du jobber i lymfeflodens retning (samme retning som lymfevæsken flyter). Den milde massasjeformen vil føre lymfevæsken fra vevet til lymfeknutene, som renser lymfevæsken før den går ut i de store lymfeårene og videre tilbake til blodet.